Browar: Zaczyn Free
Styl: bezalkoholowe
IBU: brak danych
Blg: brak danych
Zawartość alkoholu: 0%
Chmiel: Hallertau Tradition, Hersbrucker
Słód: brak danych
Drożdże: brak danych
Dodatki: płatki pszenne, chleb (11%) (mąka pszenna, mąka żytnia, woda, drożdże, sól, słód żytni. Może zawierać: sezam, soję), glukoza, płatki owsiane, skórka gorzkiej pomarańczy, żeń-szeń właściwy, kolendra, cholina, granulat chmielowy, magnez, sód, wapń, kwas askorbinowy, potas

Początkowo chleb biały z przyrumienioną skórką (znika on dość szybko). Potem nieco kwaśno z nutą soli (kojarzy mi się czyste gose).
Piany brak. Barwa jasno miodowa, klarowne.
W smaku coś pomiędzy przyrumienioną skórką białego chleba a mocno nagazowanym, czystym kwasem. Jednocześnie kwaśność wyraźnie podbita przez wysokie wysycenie – piwo jest mniej kwaśne niż na pierwszy łyk to się wydaje.
Goryczki czy jakiegokolwiek udziału chmielu nie stwierdziłem.
Posmaku brak.
W sumie to kwas chlebowy a nie piwo. A może jednak piwo bardzo podobne do kwasu chlebowego? I sam producent nie może się zdecydować.
Btw – Ale etykieta a dokładnie skład to jest burdel straszny xD
Ocena:
Aromat: 4/10
Wygląd: 1/5
Smak: 3/10
Odczucie: 1/5
Ogólna: 1/20
Suma: 1/5
